Lifeguard beach opleiding succesvol

Foto: Marijke Peters - Lifeguard beach opleiding DomburgNadat in Zandvoort vorige week de eerste groep met tien cursisten was opgeleid, was een tweede groep in Domburg aan de beurt om opgeleid te worden tot Lifeguard beach.

Dit is een nieuwe opleiding die de oude opleidingen voor Standwacht A en Strandwacht B gaat vervangen. Tevens worden er in deze opleiding een aantal nieuwe reddingsmethoden geïntroduceerd. Deze nieuwe methodes zijn al bij een aantal brigades succesvol uitgeprobeerd en krijgen nu een plaats in de opleidingssystematiek van Reddingsbrigades Nederland. Het gaat hier om het redden van drenkelingen met behulp van rescueboards, waterscooters en de torpedo. Ook de manier van leidinggeven sluit nu meer aan op de methodes die gebruikt worden bij de andere hulpverleningsdiensten.

De tweede groep begon 's maandags zeer enthousiast, maar op donderdag gooide het weer roet in het eten en moest de opleiding geheel binnen gegeven worden. Buiten was het door de harde wind en de hoge golven te gevaarlijk om te trainen. Gelukkig was het weer vrijdag weer prima, zodat die dag vele casussen geoefend konden worden. Op de vrijdagmiddag moest de cursus even stilgelegd worden in verband met een zoekactie naar een vermist persoon. De hele cursusgroep nam hieraan deel en het resultaat was dat de vermiste na een half uur gevonden werd.

Zaterdag was het afsluitend examen op het strand van Vrouwenpolder. Van de 21 kandidaten wisten er 17 het examen met succes te doorstaan. Zodat het totaal aantal Lifeguards beach in Nederland nu op 27 staat.

Binnenkort  komen meer foto's beschikbaar!