RAV opent nieuwe ambulancepost in Roggel

 

 

Foto: Marijke Peters - RAV opent nieuwe ambulancepost in RoggelZondagmiddag 9 oktober heeft loco-burgemeester Minses van Leudal de nieuwe ambulancepost van de RAV Limburg-Noord in Roggel geopend. Hij heeft dit gedaan door een bord van de ambulancedienst voor de ingang van de brandweerkazerne aan de Hevertstraat te onthullen.

De ambulancepost is namelijk gevestigd op het terrein van de brandweerkazerne van Roggel.

De ambulancedienst heeft voor deze locatie gekozen om na een melding sneller bij de hulpvragenden in Leudal te kunnen zijn. Volgens bestuurder Tjerk Hiddes van RAV Limburg-Noord overschreed men tot voor kort de wettelijk verplichte maximale aanrijtijd van 15 minuten in 13 % van de gevallen. Door vanuit Roggel uit te rukken hoopt men dit terug te brengen tot 5 %.

Aansluitend aan de opening van de ambulancepost werd er een open dag gehouden bij de post Roggel van de brandweer en de ambulancedienst. Vele honderden belangstellenden bezochten deze open dag. Er vonden demonstraties plaats van brandbestrijding en hulpverlening. Tevens konden enkele brandweervoertuigen en voertuigen van de ambulancedienst bezichtigd worden.

De brandweer van de post Roggel gebruikte deze open dag ook voor de werving van nieuwe vrijwilligers voor de brandweer. Wat deze wervingsactie concreet aan nieuwe vrijwilligers heeft opgeleverd, is op dit moment nog niet bekend.