Uitreiking Pater Sangersprijs 2011

Foto: Marijke Peters - Heemkundevereniging Amice Insulae ontvangt Pater Sangersprijs 2011In het Stadhuis van Maaseik heeft heemkundevereniging Amici Insulae uit Stevensweert de Pater Sangersprijs 2011 ontvangen.

De prijs is toegekend door de Maasketen Jan van Eijck als waardering voor de inspanningen van Amici Insulae ten bate van het locale erfgoed en grensoverschrijdende uitstraling. Pater Sangers heeft aan de wieg van deze vereniging gestaan toen Amici Insulae in werd 1983 opgericht.

 

Amici Insulae is een vereniging van mensen die een binding of belangstelling hebben voor de indrukwekkende historie van Stevensweert en Ohé en Laak. De vereniging wil de belangstelling bevorderen voor het karakter, de cultuur en de geschiedenis van Stevensweert en Ohé en Laak, samen het Eiland in de Maas vormend. Zij doet dat o.a. door elk jaar een jaarboek uit te geven met artikelen, handelend over het verleden en aangevuld met krantenartikelen, die een beeld geven over enig jaar. Verder verzorgen zij historische rondleidingen in beide kernen.

Dit werk werd door voorzitter Jean Knoors van Maasketen Jan van Eick en door Jos Henkes, voorzitter van de Pater Sangers-kring, geroemd en vormde de aanleiding om de Pater Sangersprijs 2011 toe te kennen aan Amici Insulae.