Explosie en brand veevoederfabriek Nederweert

Maandag 28 september omstreeks 16 uur heeft er een explosie plaatsgevonden in een veevoederfabriek in Nederweert-Eind. Direct na de explosie is er een korte felle brand uitgebroken.

Deze was van zodanige aard dat er opgeschaald is tot GRIP 1. De brand is bestreden door de brandweer van Nederweert met ondersteuning van de hoogwerker van brandweer Weert. Verder is de verbindingscommando-wagen met commandohaakarmbak ingezet. Door de explosie is een grote deksel van een productieketel door het dak van de fabriek gevlogen, waarbij er aanzienlijke schade aan het dak is ontstaan.
Ten tijde van de explosie werkten twee personen in de fabriek en zeven personen waren op het buitenterrein aan het werk. Gelukkig is niemand gewond geraakt. Ook een voorbijrijdende automobilist heeft geluk gehad. Een rondvliegende dakpan vernielde de achterruit van zijn auto. Tot zo'n 100 m in de omgeving kwamen brokstukken zoals dakpannen, balken en onderdelen van de ketel, terecht.
Naar de oorzaak van de explosie wordt door de technische recherche onderzoek ingesteld. Er is alleen bekend dat de explosie heeft plaastsgevonden in de nabijheid van enkele vetbakken.