Grote brand in Roggel

Rond 18 uur op 4 oktober is brand uitgebroken in een woonboerderij in het buitengebied in Roggel (gemeente Leudal). De brand is uitgebroken in een garage die tussen twee woongedeeltes van de boerderij in lag.

 

In de garage bevond zich een auto, die totaal uitgebrand is. Bij het uitbreken van de brand waren slechts de bewoners van een van de twee woongedeeltes  aanwezig. De andere bewoners, die nog niet lang in het huis woonden, waren niet thuis. Van de aanwezige bewoners hebben er zich twee in verband met ademhalingsklachten, door het ambulancepersoneel moeten laten behandelen.
Het garagegedeelte is geheel uitgebrand. Ook de zolder van het gedeelte waarvan de bewoners afwezig waren, heeft zware schade opgelopen. Voorlopig kunnen beide woongedeeltes niet bewoond worden. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Een poes is nog net uit het brandende pand gered kunnen worden. Personeel van de dierenambulance heeft zich op deze Dierendag over de poes ontfermd.
De brand is bestreden door eenheden uit Roggel, Heijthuijsen en Kessel met behulp van de hoogwerker van brandweer Roermond. Om de watervoorziening in het buitengebied te verzorgen is ook nog een watertankauto van brandweer Weert ingezet.