Outlander voor Brandweer Limburg-Noord

Outlander voor brandweer Limburg-NoordDe Regionale Brandweer Limburg-Noord heeft deze week vijf Mitsubishi’s Outlander ‘in dienst’ genomen. In de bekende brandweerkleuren uitgevoerde en met zwaailichten uitgeruste Outlanders zullen door de Limburgse brandweer worden ingezet als Piket voertuigen voor de officieren van dienst.

Regionaal Commandant van de Brandweer Limburg Noord Jack van de Schuit ´Dit is niet alleen een werkvoertuig, zo´n Outlander zou ik ook graag privé willen rijden!´.

Het vijftal Outlanders is aangeschaft binnen de landelijke aanbesteding. Daarbij profiteren Veiligheidsregio´s waar individuele brandweerkorpsen bij zijn aangesloten van gunstige leveringsvoorwaarden en prijzen die via een tender met de Nederlandse Mitsubishi-organisatie zijn overeengekomen. De vijf Outlanders voor de Noord-Limburgse brandweer zijn elk voorzien van een 2,4 liter benzinemotor van 170 pk/125 kW. De inrichting en de opbouw zijn specifiek ontwikkeld voor deze voertuigen en is gedaan in nauwe samenwerking met de specialisten van Visser Ambulances te Leeuwarden.

De Outlanders komen in actie bij branden en complexe calamiteiten waarbij slachtoffers te betreuren zijn of waarbij meerdere blusvoertuigen worden ingezet. Zodra de brandweer meer dan één tankautospuit inzet, komt er een officier van dienst ter plaatse die de coördinatie overneemt van de bevelvoerders op de tankautospuit (TAS). Deze officieren hebben vanaf nu, tijdens hun piketdiensten, de beschikking over een Mitsubishi Outlander met CVT-transmissie. De nieuwe brandweerauto’s zullen worden onderhouden door Mitsubishi-dealer Deinum in Venlo.

Mitsubishi levert al langere tijd auto’s aan diverse Nederlandse brandweerkorpsen. Op dit moment vallen Mitsubishi’s grijskentekenmodellen; Outlander, Pajero en L200 Pick Up, binnen de landelijke aanbesteding. Onder andere in de regio’s Brabant, Rotterdam, Haaglanden, Groningen, Hollands Midden en bij diverse Reddingsbrigades zijn de Mitsubishi brandweer-auto’s al jaren een bekende verschijning.

Outlander voor brandweer Limburg-Noord