Amfetaminelaboratorium aangetroffen

Onder leiding van de rechter commissaris en in het bijzijn van de officier van justitie heeft de regiopolitie Limburg-zuid vanmorgen op drie plaatsen een onderzoek ingesteld waarbij 2 mannen en een vrouw werden aangehouden. Een en ander is het gevolg van een kortstondig onderzoek naar de productie van amfetamine.
 
Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van binnengekomen informatie met als gevolg dat de politie vanmorgen binnenviel in een loods aan de Bart van Slobbestraat (Industrieterrein Eygelshoven), een woning aan de Bingelraderweg in Jabeek en in een woning aan de Bergerweg in Einighausen.
 
In de loods werd een grote hoeveelheid grondstoffen en apparatuur aangetroffen waarmee amfetamine kan worden geproduceerd alsmede de nodige kilo's gereed product. In de loods was een kledingopslag gevestigd van een kledingophaaldienst. Vermoed wordt dat dit enkel een dekmantel was om de loods te huren.
In de woning in Jabeek werd een 52-jarige man en diens 39-jarige echtgenote aangehouden. Op deze locatie trof de politie eveneens een aanzienlijke hoeveelheid grondstoffen aan voor de productie van amfetamine. Het vermoeden bestaat dat ook op dit adres in het recente verleden amfetamine is geproduceerd.
In de woning in Einighausen werd een 46-jarige man aangehouden. Bij het onderzoek in diens woning werd onder andere een kogelgeweer aangetroffen.
 
Alle drie de verdachten zijn ingesloten. Ze zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze wordt voortgezet.
 
Bron: Politie Limburg-Zuid