60.000 kippen dood bij uitslaande brand in Ell

Rond middernacht van Eerste op Tweede kerstdag is brand uitgebroken in een kippenstal van een bedrijf aan de Kapittelweg in Ell. Hierbij zijn twee van de drie stallen totaal uitgebrand.

Circa 60.000 kippen zijn hierbij omgekomen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar de grote loods waar ook nog circa 60.000 kippen zaten. De brand is bestreden door de brandweerkorpsen van Hunsel, Thorn, Grathem, Heythuysen en Stramroy. Hierbij hebben ze assistentie gekregen van de hoogwerker van Weert. Tevens is de haakarmcommandobak ter assistentie geweest. Er zijn ongeveer 60 brandweermensen ingezet bij deze brand.

Omdat de plaatselijke waterleiding voor deze grote brand te weinig water kon leveren, zijn watertankauto's van de brandweer Echt-Susteren en Weert ingezet. Zij pendelden tussen het industrieterrein in Ittervoort en het brandadres. Later is een groot watertransport van 1,5 kilometer van het  kanaal Wessem-Nederweert via het viaduct over de A2 aangelegd. 

Om drie uur is het sein "brand meester" gegeven. Rond zes uur zijn de meeste korpsen naar hun kazernes teruggekeerd.  Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Over de oorzaak van de brand kan nog niets gezegd worden.