Auto rijdt van talud in Echt

Foto: Marijke Peters - Auto rijdt van talud in EchtBij een spectaculair ongeval op de Aasterbergerweg te Echt is op zaterdag 17 september rond 23 uur een personenauto met vier inzittenden uit Echt en Maasbracht van de weggeraakt.

De auto kwam uit de richting Echt en reed in de richting Roosteren. De jonge bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt, waarna de auto door een heg naar beneden schoot. Enkele meters lager zorgden een paar bomen er voor dat het voertuig niet nog verder naar beneden kon rollen.

Twee inzittenden konden op eigen gelegenheid uit het wrak kruipen. De andere twee moesten hierbij door brandweer en ambulancedienst geholpen worden. Voor de brandweer was het een moeilijke klus, omdat het voertuig op de steile helling op zijn kant lag. Drie inzittenden werden per ambulance ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Brandweer Echt kwam met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig ter plaatse. De ambulancedienst zette twee ambulances in. De Ongevallendienst van de politie doet het nader onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeval.