Jongen verdronken in Roermond

Foto: Marijke Peters - Jongen verdronken bij RoermondZondagavond 2 oktober is omstreeks 18.00 uur een 15-jarige Duitse jongen in de Asseltse plassen bij Roermond nabij de spoorbrug verdronken.

Toen de jongen ongeveer 30 meter uit de oever zwom om een bal op te halen, is hij plotseling onder water verdwenen. Omstanders hebben tevergeefs naar hem gezocht. Ook de hulpdiensten hebben gedurende een twee uur durende zoektocht geen spoor van de drenkeling kunnen ontdekken. Rond 20.30 uur is de zoekactie gestaakt.

 

Bij de zoektocht zijn twee duikteams van de brandweerkorpsen van Roermond en Weert ingezet. Ook de reddingsbrigade van Roermond heeft  met een boot en enkele duikers aan de zoektocht deelgenomen. De eveneens ter plaatse gekomen traumahelicopter heeft ook nog enige tijd het wateroppervlak afgezocht. Bij het invallen van de duisternis heeft de traumahelicopter de zoekactie moeten afbreken.

De zoektocht naar het lichaam van de jongen wordt maandagochtend voortgezet door het KLPD die dan met een boot uitgerust met sonarapparatuur gaat zoeken.

 

UPDATE:

Het stoffelijk overschot van de jongen is in de loop van dinsdag gevonden en geborgen.