Dode bij grote brand in Baakhoven

Foto: Marijke Peters - Mogelijk dode bij grote brand in BaakhovenVrijdagochtend 25 november is er in het gehucht  Baakhoven bij Susteren  rond 7 uur brand uitgebroken in een woonboerderij.

Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. De brand is vrij snel opgeschaald naar grote brand in verband met de watervoorziening en omdat er mogelijk nog een  persoon in de woning aanwezig zou zijn.  De woning werd bewoond door een 91-jarige vrouw met haar twee zonen. De moeder en een 58-jarige zoon zijn door een doortastende medewerkster van de thuiszorg uit de woning gehaald. Moeder en zoon hebben rook ingeademd en zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel geholpen.  De andere zoon werd in eerste instantie vermist. Bij het uitbreken van de brand bevond hij zich op de bovenverdieping van de woonboerderij. Later in de middag is het stoffelijk overschot van de 54-jarige man in het uitgebrande pand gevonden.

 

De brand is bestreden door de korpsen van Susteren, Echt, Montfort en de hoogwerker van Sittard. Omdat de watervoorziening slecht was, heeft de brandweer van Susteren een watertransport vanuit een nabijgelegen beek aangelegd. Hiermee was de watervoorziening gewaarborgd.

Bij de brand is mogelijk ook asbest vrijgekomen. De adviseur gevaarlijke stoffen is ter plaatse geweest.

De brand is vermoedelijk ontstaan in een kacheltje op de bovenverdieping. Het gehucht Baakhoven is nog niet aangesloten op het gasnet.