Gewonden door ontploffing in Neer

triPmedia Neer ontploffing woonhuis 240813-1Zaterdag 24 augustus 2013 omstreeks 15 uur zijn drie personen gewond geraakt door een ontploffing in een woonhuis aan De Steeg in Neer.

 

 

De ontploffing heeft plaats gevonden in de kelder, waar een geiser en een gasfles stonden. Waardoor de ontploffing precies heeft plaatsgevonden, wordt nog nader onderzocht.

Een kind van 1 jaar is met brandwonden aan het gezicht naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Een vrouw is met brandwonden aan hand en arm in eerste instantie naar het ziekenhuis in Venlo vervoerd. Later is ze overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Een kind van 3 jaar is licht gewond geraakt en is ter plaatse behandeld. De andere drie aanwezige personen raakten niet gewond.

Een steekvlam heeft in de kelder voor brandschade gezorgd. Door de drukgolf van de explosie is er veel schade aan de woning ontstaan. De achterdeur van de woning is door de druk weggeblazen en ook het meubilair en andere spullen in de woning. De verdiepingsvloer tussen begane grond en eerste verdieping is bij de explosie even opgetild en daardoor ontzet. Ook is de dakconstructie beschadigd en zijn er veel dakpannen weggeblazen.

De hulpdiensten hebben bij het incident opgeschaald tot GRIP1.