Brand in schip in haven in Maasbracht

In de haven aan de Industrieweg in Maasbracht heeft op woensdag 20 november brand gewoed in een machinekamer van een schip. Niemand is er tijdens deze brand gewond geraakt.

 

De brand die heeft gewoed in de machinekamer van het 110 meter lange schip, is veroorzaakt door een medewerker van de werf. Deze medewerker was bezig met snijbrandwerkzaamheden in een vrachtruim, naast de machinekamer voor in het schip. De brand heeft zich uitgebreid naar de machinekamer waar een kist met vlaggen en dekzeilen vlam heeft gevat en voor veel rook en een hoge temperatuur heeft gezorgd.

De brandweer heeft veel moeite ondervonden met het blussen vanwege de hoge temperatuur in de machinekamer.   De scheepsromp is aan de buitenzijde nat gehouden vanaf de kade. Het vuur is bestreden door bluseenheden van Wessem en Roermond. Ook is gebruik gemaakt van het speciale drukluchtschuimblusvoertuig van de brandweer om met schuim het vuur te bestrijden. De brandweer heeft er voor kunnen zorgen dat een tank met 1.700 liter diesel die zich in de machinekamer bevond, geen gevaar heeft gelopen door het vuur. Verder is een hoogwerker ingezet om een tweede vluchtroute te maken