Brand verwoest speedboten in Ohé en Laak

Bij een brand aan de Burgemeester Minkenberglaan in Ohé en Laak zijn vrijdagavond even na 23 uur twee speedboten verwoest, de speedboten stonden opgeslagen op het droge.

Gezien de ligging van de botenstalling wordt er door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand. Omdat bij aankomst van de eerste brandweereenheid blijkt dat de brand niet is overgeslagen naar de naastgelegen loods komen de andere brandweereenheden met minder spoed door. De aanwezigheid van brandstoftanks bemoeilijkt de bluswerkzaamheden. Kort voor 12 uur is het duidelijk dat de brand geen kans meer heeft op verdere uitbreiding en wordt het sein „brand meester” gegeven.

De twee boten kunnen als verloren worden beschouwd. Een derde en kleinere boot heeft forse schade opgelopen door de warmte. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De brand werd bestreden door de brandweer uit Echt en Stevensweert. De brandweer van Susteren is ter plaatse gekomen met een waterwagen voor assistentie in de watervoorziening.