Noodweer zorgt voor overlast en schade in Maasbracht

triPmedia - onweer en wolkbreuk Maasbracht 250414-6Vrijdagvond 25 april heeft een kort, maar hevig onweer voor overlast in Maasbracht gezorgd.

Tussen 18:30 en 18:50 is 44 mm regen gevallen. Met name op de Stevensweerterweg heeft de riolering het water niet kunnen verwerken en stond het water plaatselijk 10 cm op het wegdek. Op de Echterstraat en Achter de molen hebben brandweereenheden van Stevensweert en Wessem enkele kelders leeg moeten pompen. De brandweer van Stevensweert is ook nog opgeroepen voor een blikseminslag op de Stevensweerterweg/Heidepark. 

Bij deze blikseminslag is op de Stevensweerterweg een bliksemspoor  te zien dat via een gazon naar een vijver loopt. De vijver is zwaar beschadigd, evenals een een muur waarop zich een stopcontact bevond. In de muur werd een gat geslagen. Tot slot werd de meterkast zwaar beschadigd. Op het Heidepark heeft een tuinhuis ernstige schade opgelopen, net als de tuinverlichting en is de meterkast ook vernield.

 In de hele wijk is bij veel huizen de telefoon, televisie en internet uitgevallen. Veel elektrische apparatuur is beschadigd.