Acht records bij NK Zwemmend Redden in Echt

Bij de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmend Redden in Echt zijn
afgelopen weekend maar liefst acht Nederlandse records gezwommen. De thuisploeg van reddingsbrigade Echt werd winnaar van het eindklassement voor de reddingsbrigades van Heythuysen (zilver) en Zevenaar (brons).
[11 Foto's]

Het overall eindklassement was bijna een kopie van de eindstand bij de heren, waarbij Nederlands kampioen Echt drie nationale records brak. Heythuysen (zilver) was goed voor twee records, Reddingsbrigade Weert won het brons. Bij de dames won Heythuysen het klassement met 1 Nederlands record, voor Echt (zilver) dat twee records zwom en reddingsbrigade Zevenaar (brons). Bij het Nederlands Kampioenschap voor junioren wist Gouda (brons) zich knap achter het Limburgse geweld van Echt (goud) en Heythuysen (zilver) te scharen.

Bij de sport Zwemmend Redden gaat het uiteraard om snelheid en kracht, maar daarnaast ook om techniek en de samenwerking als team. Er is een groot aantal onderdelen zodat sporters zeer veelzijdig moeten zijn. Bij onderdelen waarop dit weekend de nationale records werden gezwommen, zoals de 4x25 meter popvervoeren, de 4x50 meter hindernis, de 4x 50 meter torpedoboei-estafette en de 4x50 meter lijnredding, wordt gebruik gemaakt van reddingsmaterialen die ook bij werkelijke reddingen kunnen worden gebruikt.