Evenementen

Schutterij Sint Urbanus uit Maasniel wint OLS 2014

triPmedia - OLS 130714-4Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2014 is dit jaar gehouden in Papenhoven-Grevenbicht, omdat schutterij Eendracht in 2013 het OLS heeft gewonnen.

 

De opzet van de wedstrijd is dat elke schutterij met een team van zes schutters 18 bolletjes op een mast weg te schieten. Missen betekent naar huis.

Zondag 6 juni begonnen 148 schutterijen aan de titelstrijd. ’s Avonds bij het invallen van de duisternis waren er nog 75 schutterijen over. Deze gingen zaterdag 12 juli verder met het kavelen.

Ook zaterdagavond kwam er nog geen beslissing en waren nog steeds twee schutterijen in de race.

Zondagochtend werd om elf uur de strijd  tussen de schutterij van het Belgische Maasmechelen en het Nederlandse Maasniel hervat.

Al in de eerste ronde miste Maasmechelen een bolletje en haalden de Maasnielse schutters alle 18 bolletjes naar beneden. Hierdoor won schutterij Sint Urbanus  de titel voor 2014.

Bij thuiskomst in Maasniel wachtte hen een grootse ontvangst. Op een dubbeldekker werd het winnende team naar hun clublokaal gereden. Onderweg werden ze door het uitgelopen dorp en schutters uit de buurtdorpen toegejuicht. Trots werd de gewonnen trofee, D’n Um, naar het clublokaal meegetroond.